خبرهای زنده روز

تفریحی سلامت

خبرهای زنده روز

تفریحی سلامت

وب گردی در دنیای نت هر روز بروز باشید و از همه جای جهان با خبر شوید

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
  • ۰
  • ۰

مقابله با خرافات

مقابله با خرافات



Image result for ‫مقابله با خرافات‬‎




 ضربه


بیشترین ضربات خرافه پرستی در طول تاریخ، متوجه عقاید و اعتقادات مذهبی مردم بوده که توسط عده ای از افراد آگاه و سودجو به جهت فریب مردم، وارد دین و اعتقادات مذهبی آنها کرده اند و عده ای ناآگاه و جاهل با دامن زدن به این جریانات و دمیدن در بوق دشمن آب را در آسیابشان می ریزند.
دین اسلام و اعتقادات ما نیز در طول تاریخ از ظهور اسلام تا امروز، مورد تهاجم خرافه بوده و افرادی با اهداف پلید سعی در وارد کردن عقاید منحرف خود در مذاهب اسلامی داشته و تا حدودی در این راه، با نفوذ خود در افراد ناآگاه موفق بوده اند.
ورود احادیث جعلی توسط جاعلان حدیث از جمله سلاطین اموی و عباسی و به وجود آمدن مذاهب انحرافی به جهت انحراف عقاید راستین اسلامی، به شهادت تاریخ نتوانسته روح زنده و پویای اسلامی را کمرنگ کنند.



اقسام خرافه


1. خرافاتی که جنبه فردی و عوام پسند دارند: این­گونه خرافات، عقاید واهی را دربر می­گیرد که افراد یا اقلیتهای خاص در یک جامعه به آن معتقد هستند و طبعاً زیان رفتارهای ناهنجار و نگرانیهای برخاسته از آنها ضمن آنکه مستقیماً به خود آن اشخاص خرافه پرست می­رسد، به طور غیر مستقیم دامن اجتماع آنها را نیز می­گیرد.
2. خرافاتی که جنبه اجتماعی و سیاسی دارند: مقصود از خرافات اجتماعی، افکار موهوم و علایق و احساسات غیر منطقی است که اکثریت جامعه­ای به آن معتقد و پایبند می­شوند و گاه آن­گونه از آنها هواداری می­کنند که برای حفظ و بقایشان حاضرند جان و مال خودشان را فدا سازند. زیان این­گونه پندارها که غالباً به صورت آرمانهای ملی یا شبه دینی جلوه­گر می­شود، عمومی است.



بت پرستی 


بت پرستی و مکتبهای اعتقادی چون توتمیزم (نوعی عقیده در بین انسانهای اولیه که به پرستش حیوانات می‌پرداختند)، فتیشزم (نوعی عقیده در ادیان باستان به معنای پرستش چیزهای اطراف) و آنمیزم (نوعی عقیده در ادیان باستان به معنای پرستش جانداران و روحهای ناپیدا) از این­گونه­اند. خرافات سیاسی نیز شامل اندیشه‌های عوام فریبانه و منحطی است که گروههای افراطی یا احزاب خاص و سیاست­مداران خودخواه قدرت طلب برای ارضای حس برتری طلبی خویش از آن سود می­جویند و با تحریک عواطف به ظاهر مقدس اقوام و طوایف نظیر دفاع از ملیت و آب و خاک و یا با توجیه فرضیه­های شبه علمی چون برتری بیولوژیکی نژادها، به مقاصد توسعه طلبانه خود جامه عمل می­پوشانند. به عنوان مثال شوونیسم (به میهن پرستی در زمینه افراطی گفته می­شود) و یا ملی گرایی و ناسیونالیسم افراطی و نژاد پرستی و مسئله تبعیض نژاد که از موضوعات بحث برانگیز در عرصه سیاست جهانی است 




روش برخورد و مبارزه با خرافات و شبهات دینی چگونه باید باشد؟


کی از عوامل اساسی گسترش خرافات، جهل و نادانی افراد است. بنابراین بهترین روش برخورد با خرافات و گسترش آن، گسترش علم و دانش افراد است و هر چه افراد با دین و معارف دینی آشنا شوند و به نحو صحیح آن را بشناسند، کمتر به دامن خرافات می افتند پس به فکر گسترش معرفت دینی باشیم.
در کتاب های امدادهای غیبی و حماسه حسینی و انسان و سرنوشت به تألیف و قم مرحوم شهدی مطهری به این موضوع به طور مفصل پرداخته اند. چه بهتر است کتابهای فوق را مورد مطالعه قرار دهید تا به طور مفصل و عالمانه به جوانب موضوع دست یابید.




تقلیدهای کورکورانه و پیروی از روش و سنت گذشتگان


گاهی خرافه­ای چنان رواج پیدا می­کند که اگر افرادی به آن عمل نکنند، احساس می­شود جرم و خطایی انجام داده­اند و خطر و ضرری برایشان پیش می­آید. مثلاً در برخی از جاها ریختن خون قربانی به اتومبیل نو چنان رسم شده که اگر کسی برخلاف آن عمل کند، فکر می­کنند که این شخص بد می­آورد.


دین مبین اسلام و قرآن کریم، برای مبارزه با پیرویها و دنباله ­رویهای جاهلانه و بی­فکر و تأمل، بارها و بارها اعلام کرده­اند که ملاک صحت و درستی یک عمل، پذیرش عمومی و استقبال اکثریتی جامعه نیست، بلکه گاه پیش می­آید که اکثریت افراد جامعه راه اشتباه و غلط را می­پیمایند و پیروی و همراهی ما با آنها، خطا و اشتباهی بزرگ به شمار می­آید 

حرف قرآن کریم 


قرآن کریم در این باره می­فرماید: «وَإِذَا قِیلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَیْنَا عَلَیْهِ آَبَاءَنَا أَوَلَوْ کَانَ آَبَاؤُهُمْ لَا یَعْقِلُونَ شَیْئًا وَلَا یَهْتَدُونَ» (بقره، 170)؛ «و چون به ایشان گفته شود، آنچه خدا نازل کرده، پیروى کنید، مى‏گویند: نه، ما تنها آن را پیروى مى‏کنیم که پدران خود را بر آن یافتیم، آیا اگر پدران ایشان عقل نمى‏داشتند و هیچ چیز نمى‏فهمیدند و راه به جایى نمى‏بردند، باز هم پیرویشان میکردند


موفق باشید


  • ۹۷/۰۶/۲۸
  • khabar زنده

بیخود

زشت

زیبا

مقابله با خرافات

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی